"Принцип, проверен в течение на две поколения (поне): не е добре да се караме, защото още утре ще се окаже, че трябва заедно да се борим против някой гангстер (назрява ситуация със злато-гангстери в Божурище, например)".

Така политологът проф. Евгений Дайнов коментира на личния си профил във фейсбук отцепването на "Зелено движение" от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Дайнов е един от основателите на движението.

"Имаше сериозни аргументи и "за" и "против" излизането от коалицията. Не е някаква детинска сръдня - все пак основните фигури в Зелените са на възрастта на родителите на основните фигури в ПП", допълва още Дайнов.

Под публикацията му има дискусия с различни мнения. Според някои това е "една много грешна постъпка на Зелено движение и дано отново едни 3% не останат пак загубени и невлизане в парламент и загубен шанс да се прави нещо реално в политиката като действия".

Други отиват още по-далеч - твърдят, че "зелените" като цяло искат само да осребряват. 

Трети пък изтъкват, че тези 3% ПП-ДБ така или иначе ще ги подарят на ГЕРБ и ДПС.

Владислав Панев: Оставам в "Продължаваме промяната - Демократична България

Бившият съпредседател на "Зелено движение" Владислав Панев заяви пред БНТ, че той остава в "Продължаваме промяната - Демократична България". Според Панев зелените политики никога не са били толкова силни и толкова добре застъпени. както при правителството на Николай Денков.

"Аз съм представител на "Зелено движение" и ще остана такъв до края на този парламент. След това едиствената смислена алтернатиа е ПП-ДБ", заяви Панев.

И допълни, че най-вероятно ще бъде кандидат за депутат.