Стамен Белчев, който за трети път стана старши треньор на ЦСКА-София, си поставя цели спечелване на Купата и участие в евротурнирите, обяви той на първата си пресконференция, откакто пое поста на мястото на уволнения Нестор Ел Маестро.

На този етап е нереалистично да се говори за титлата - "Лудогорец" има аванс от 12 точки пред "червените", а до края остават общо шест мача в Първа лига.

„Имам някои идеи, които трябва да доведат до промяна според моите виждания. Знаех с какво разполагам и с какво се захващам. Мисля да бъда полезен на клуба. Разликата с "Лудогорец" е голяма. Ще излизаме с всеки мач за победа, а сметките ще правим в самия край. Целта е Купата и да играем в Лига Европа. На този етап ще бъде много трудно да станем шампиони”, започна Стамен Белчев.

Той е наясно, че дали ще остане за следващия сезон зависи от резултатите - те могат да удължат договора, но и да го съкратят. Досега Стамен Белчев водеше дублиращия отбор на ЦСКА-София в Трета лига. От което следва, че той познава младиге играчи в клуба и въобще всичко при "червените".

В сряда тимът му приема "Ботев" (Пловдив) в първи полуфинал за Купата:

„Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап. Ще направя премествания спрямо моето виждане. Вчера имахме тренировка, днес друга, утре е мачът. Надявам се да извлека максимума от състоянието на футболистите и да използвам тези, които се намират в най-добро такова.”

Стамен Белчев говори и за налагането на млади играчи в състава на ЦСКА:

„При преговорите едно от нещата беше да налагаме младите играчи. Две години работя с тези млади момчета, направиха голяма крачка в развитието си. Ще им дам шанс, но те трябва да си го заслужат. От тях зависи кога ще се случи това нещо. Имам поглед към играчите от втория отбор. Има такива, които са близо до договор с първия отбор, това ще се случи в края на сезона.

Ще разчитам изцяло на всички футболисти, не мисля за играчите, чиито договори изтичат. В оставащите ни мачове до края на сезона ще дам шанс на всички“.

Стамен Белчев очаква трудни мачове срещу "Ботев" (Пловдив):

„Няма смисъл да очакваме големи разлики в състава, който беше досега. Очаквам труден мач и съм сигурен, че феновете ще подкрепят отбора. Това е най-важното. Надявам се и разчитам на играчите да дадат всичко от себе си,з а да са доволни феновете, които ще дойдат да гледат. Има разлика от предишния ми престой. Каранга се е променил. По-улегнал и по-зрял за футбола и по-полезен. Нормално е да се вълнувам когато поемам най-големия клуб в България“.

Треньорът разказа и как са преминали преговорите по неговото завръщане:

„В неделя преди обяд ми се обадиха. Бях в Хасково, веднага пътувах обратно за София. Срещнах се с Филипов и Орманджиев, уговорихме нещата и така се случи“.

Анатоли Нанков: ЦСКА ще играе офанзивно

Анатоли Нанков бе назначен за първи асистент на Белчев. Също така Кирил Динчев се завръща като кондиционен треньор - той помагаше на Белчев в дублиращия тим. 

Динчев заема мястото на Боян Стаматович. На сърбина му е било предложено да остане. Той обаче е проявил лоялност към Нестор Ел Маестро и е предпочел да си тръгне.

Щабът на Белчев включва още Анатоли Нанков, Стоян Колев и анализаторът Християн Христов.

„Имам поглед върху отбора, тъй като на повечето мачове на ЦСКА през сезона бях на трибуните. За краткото време, което имаме, ще се опитаме да променим начина на игра, стила. Надявам се да успеем, макар че искаме много неща да подобрим, заяви Анатоли Нанков. - Не е тайна, че фланговите футболисти в отбора не са много. Върху това ще работим, но не искам да изпадам в детайли за вътрешните неща в тима. Всички знаете какъв офанзивен стил изповядва Стамен Белчев, показал го е при предишните престои в ЦСКА."