Куентин Тарантино се е отказал от плановете си за последния си филм. Той трябваше да е 10-ият му и последен проект. По-рано беше съобщено, че филмът ще се казва "Филмовият критик" и в него ще участва Брад Пит.

Според изданието "Дедлайн", на което се позовава и "Гардиън", анонимен източник, близък до Тарантино, е потвърдил новината, като добавил, че режисьорът "просто е променил намерението си" и започва отново да мисли върху това какъв да е последният му филм.

61-годишният Тарантино отдавна обяви, че след 10-ия филм излиза в пенсия. Той обясни, че брои "Да убиеш Бил" за един филм в две части, както и не взема предвид първата си работа, аматьорски проект, наречен "Рожденият ден на най-добрия ми приятел", който никога не е пуснат за разпространение.

"Филмовият критик" щеше да е вдъхновен от първата работа на режисьора като тийнейджър - да зарежда порно списания във вендинг машина. Действието трябваше да се развива през 1977 г. в Калифорния, а критикът трябваше да работи за измислена медия, наречена The Popstar Pages, разказа по-рано самият Тарантино. Тогава той търсеше и актьор за главната роля. А Брад Пит се говореше, че отново ще влезе в образа си от "Имало едно време в Холивуд", героят му там е голям любител на филми.

Продукцията един път вече беше отложена, когато режисьорът реши да пренапише сценария. Той и преди се е връщал към проекти, които е изоставял временно - така през 2014 г. обяви, че няма да снима "Омразната осморка", когато първоначална чернова на сценария изтече онлайн, след като той я беше показал на малка група актьори. Той нарече това предателство. По-късно обаче размисли и филмът беше заснет.