Бившият председател на БСП-София Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател. Това обяви той пред делегатите на Градската конференция на левицата в столицата.

Налага се нов избор след прекратяването на пълномощията на Иван Таков - който разгневи ръководството с подкрепата от страна на БСП на председател на СОС. В градската организация се очаква битка между верните на Нинова и останалите.

Паргов подчерта, че тази година трябваше да приключи пълния му мандат като лидер на софийските социалисти, и макар формално да има право да кандидатства пак, не иска да нарушава принципите си - да няма човек на повече от два поредни мандата на ръководна позиция.

Тази забележка е деликатна атака срещу Корнелия Нинова, която преди 2 години наказа Паргов и изключи него и Кирил Добрев от Националния съвет на партията. Паргов оспори наказанието в съда, като бе потвърдено, че то е несправедливо.

"Всеки от нас трябва да е отговорен за бъдещето на БСП от своята позиция и гледна точка – но не от личната си, а от партийната“, изтъкна социалистът. "Не бива принципите ни да станат лакеи на постовете."

Паргов благодари на всички районни организации, които са вникнали, че е по-добре да участват в изборите, за да могат да устоят по този начин своите позиции и своите представители в органите на Градската организация на всички нива.