Афишираното от ЦСКА и "Левски" обединение по въпроса с парите от телевизионни права днес получи нов тласък и дори закана за съвместен бойкот на първенството. Ултиматумът дойде не от друг, а от боса на "синия" клуб Тодор Батков. Двата столични гранда настояват за повече пари, тъй като мачовете им привличали най-голям зрителски интерес.

Онзи ден собственикът на "Лудогорец" и притежател на правата Кирил Домусчиев контрира, че срещите на неговия тим били по-гледани от тези на "червените" и "сините". И че останалите клубове разчитали много на средствата, за да оцелеят, поради което не било добре най-големият пай да отива само в няколко клуба.

"Трябва да има справедливост при разпределението. Веднага давам контрапункт с Испания - кои са най-гледаните отбори, чии са телевизионните права и как става разпределението, рече Батков до паметника на Васил Левски, където той и "сините" поднесоха цветя и венци. - Не искам отсега да правя скандал, но няма да отстъпим и ако в този случай колегите от ЦСКА са с нас, съм готов и на крайни стъпки - да бойкотираме излъчването от новото първенство. Трябва да се промени системата на разпределение. Да, БФС може да ни отнеме лиценза, нека ни го отнеме на нас и ЦСКА, да видим как ще стане. Да си намерят една административна сграда и да преместят БФС в Североизточна България."

Батков направи и конкретно предложение как вижда решаване на казуса:

"Решаващата тежест нека да има коефициента на гледаемост на отделните мачове, който да бъде отчитан обективно, а не с манипулативна пипълметрия. Докато първенството се излъчваше от ТВ7 и имаше обективна пипълметрия, нещата бяха въпиющо в полза на "Левски" и ЦСКА. Сега чувам, че има някакви промени, нека не бъркаме евромачовете на "Лудогорец" с мачовете за първенство".

По другата гореща тема - акциите на "Левски" босът отново подчерта, че не продава, а подарява акции срещу произволни пари от феновете - кой колкото може да отдели. Той призова левскарската общност за съпричастност и в рамките на 3 месеца да се раздели с до 10 процента от акциите си. Хем стотици хиляди левскари да станат акционери, хем лицензът на клуба да бъде спасен.

"Кредитът на доверие към Георги Иванов е пълен, неограничен и безрезервен, респективно към Стойчо Стоев", рече Батков.

Той добави, че очакванията си за представянето на "Левски" през пролетния полусезон.

"Надявам се, убеден съм и вярвам, че ще се представим достойно през годината. Бъдещето ще покаже, след 3 месеца ще отчетем приключването на сезона, надявам се целите, които сме поставили, да бъдат постигнати - влизане в тройката, спечелване на Купата и задължителна евровиза. Като игра - атрактивен и нападателен футбол."