38-годишен шофьор от Монтанско явно трудно понася срещите с прословутата бюрокрация на КАТ... Затова отишъл, употребил 2,3 промила алкохол да регистрира автомобила си в пътната полиция.

Оказало се, че миналата година същият бил хванат да кара под въздействието на спиртна напитка, нямал и шофьорска книжка. Куриозната случка разказа днес Нова тв.

„Направил е впечатление на дежурните служители, че е нервен. Употребата на алкохол е установена след възстановяване на регистрацията на колата. След това мъжът е задържан за 24 часа и колата отново е задържана с последяващо отнемане в полза на държавата - разказа пред медията шефът на КАТ-Монтана Елвис Иванов (формално, да си регистрираш колата на гишето пиян няма законова пречка - стига да не шофираш и не нарушаваш по този начин ЗДвП - бел. ред.)

В моята практика това е трети подобен случай. Заговявали сме шофьори да идват в КАТ след употреба на алкохол и наркотици”, обясни още пред Нова начабникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Монтана.

Наказанието за подобно нарушение (естествено - за шофирането, не за регистрирането, - б.р.) е затвор до 3 години и глоба до 1000 лв.