Пълни кадри от една камера на инцидента, довел до ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов публикува bTV. Вчера от МВР бе пуснат далеч по-кратък откъс, на който се вижда само част от спречкването. Новите кадри показват началото и почти до края на случилото се пред тази камера.

Ето ги и тях:

В публикация в социалните мрежи журналистът от BIRD.bg написа, че "дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва". Не е ясно дали това значи, че е имало предишно спречкване в магазин, и след това сблъсъкът пред уличната камера.

От прокуратурата днес привлекоха Стоянов под наказателна отговорност за хулиганство и заплаха с оръжие и поясниха, че:

"...като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че „ще му разбие главата“."

Звук в кадрите няма, но в действителност се вижда нанасяне на удари и агресия и от двамата мъже. И дамата се включва с няколко удара. Мъжете спират и започват физическата саморазправа няколко пъти. Третият мъж помага заедно с дамата сблъсъкът да приключи.

Вчера главният редактор на BIRD Атанас Чобанов защити колегата си и отбеляза, че "нито има агресия, нито изстрел" от негова страна. И добави:

"Това, което е съмнително в случая, е, че тази провокация се случва в момент, в който разследваме роднина на вътрешния министър, който пък ни съди за 65 хил. лв. за предишни наши разследвания."