„Ботев“ (Пловдив) остави ЦСКА-София без трофей за този сезон, като го победи с 2:0 в реванша от полуфинала за Купата на България.

Преди две седмици „канарчетата“ спечелиха и в столицата с 1:0.

Така надеждите, че ЦСКА-София може да вземе поне Купата при прясно назначения старши тренор Стамен Белчев, не се оправдаха. Само чудо може да лиши от шампионската титла „Лудогорец“, на когото е необходима едва една точка в следващите 4 мача.

Гостите от ЦСКА-София бяха попарени оше в 4-ата минута с гол на капитана на „Ботев“, ветерана Ивелин Попов. Той надбяга защитника Кордоба след пас на Секулич и откри резултата.

Гостите опитаха да отговорят, но на два пъти топката срещна гредата при удари на норвежеца Тобиас Хайнц.

В 42-ата минута Ивелин Попов направи шпагат в наказателното поле на „Ботев“, за да избие топката, и тя се удари в протегнатата му ръка. Съдията Волен Чинков прибягна до ВАР, но така и не отсъди дузпа.

Всичко в мача бе решено в 82-ата минута. Влезлият минути по-рано като резерва нидерландец Дилан Мертенс окончателно нокаутира ЦСКА-София с втори гол.

Така на финала на 15 май „Ботев“ най-вероятно ще играе с „Лудогорец“. Разградчани гостуват утре в Пазарджик на „Хебър“, като в първия мач у дома разгромиха съперника с 4:0.