"Ботев" (Пловдив) победи ЦСКА-София с 1:0 на националния стадион в първи полуфинал за Купата на България. Предстои реванш на ст. "Христо Ботев" на 1 май.

Под силния дъжд в столицата Уме Емануел вкара единствения гол в 46-ата минута, изведен сам срещу вратаря Густаво Бусато. Страничният съдия бе вдигнал флага за засада и ситуацията бе прегледана от ВАР. Реферите там прецениха, че засада не е имало, така попадението бе зачетено.

В 61-ата минута на терена настана суматоха, след като Ивелин Попов от тима на гостите фаулира Брайън Кордоба. Двамата започнаха да се дърпат и почти се сбиха, като напрежението се прехвърли и към други футболисти. Съдията Драгомир Драганов изгони Попов и Кордоба, така двата отбора останаха с по 10-има.

Това бе първи мач за ЦСКА-София с новия треньор Стамен Белчев при второто му завръщане в тима. Рискованият ход на ръководството на клуба обаче не се оправдава - поне на първо време, "червените" не играха добре и загубиха заслужено.

Преди почивката Данило Асприля удари греда, домакините отправиха и опасни изстрели отдалеч, но като цяло не направиха достатъчно в атака. А при 1:0 "Ботев" изтърва поне една чиста ситуация.

ЦСКА-София загуби трети домакински мач в последните си четири - от двата пловдивски гранда и "Пирин". Надви единствено "Левски".

И двата отбора бяха затруднени от наводнения терен. В състава на ЦСКА-София не бе Фернандо Каранга - той остана сред резервите през целия двубой.

В началото Тобиас Хайнц отправи опасен шут, а в 15-ата Асприля се подхлъзна в решителния момент и нацели греда. Последваха два удара на Улаус Скаршем, който и в двата случая не уцели вратата.

"Ботев" не стигна до голови възможности през първата част, но това се промени още в началото на втората, когато с първата ситуация "жълто-черните" взеха аванс.

Те придобиха увереност и Мохамед Брахими на два пъти застраши Бусато, като веднъж се размина с топката пред празна врата. След червените картони ЦСКА-София установи териториален превес, опита много центрирания и удари, но без успех.

Всичко ще се реши в Пловдив на 1 май. А първият мач между "Лудогорец" и "Хебър" е идната сряда, 24 април.