Пореден руски въздушен обстрел над Одеса. Черноморският град отново бе атакуван тази нощ с балистични ракети. Въздушната тревога бе обявена в 21,55 часа в сряда. Три минути по-късно отекнаха силни експлозии.

По информация на председателя на Одеската областна военна администрация Олег Кипер има поразена цел. Съобщава се за 14 пострадали.

Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е причинила пожар в складови помещения. Всички служители в комплекса са успели да се укрият в бомбоубежище и сред тях няма засегнати, съобщи директорът на компанията "Нова поща" Володимир Поперешнюк.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Украински дронове са нанесли щети на енергийната инфраструктура и са причинили спиране на електричеството в Орловска и Курска област в Русия. Атаки с безпилотни апарти са били насочени и срещу енергийни обекти в Смоленска област. 

Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че е използвала химическото вещество хлорпикрин срещу украинските сили в нарушение на Конвенцията за забрана на химическите оръжия. Според Вашингтон, "използването на тези химикали не е изолиран случай и вероятно е мотивирано от желанието на руските части да изместят украинските сили от укрепени позиции".

САЩ обявиха нови санкции, насочени срещу руски и чуждестранни компании и физически лица, свързани с руската инвазия в Украйна.

Освен руски отбранителни компании и китайски юридически лица, санкциите засягат и няколко изследователски звена и компании, участващи в руските програми за химически и биологични оръжия.