Един от нападателите на германския евродепутат Матиас Еке, който бе пребит в петък през нощта в Дрезден, се е предал на полицията. Той е на 17 години и е признал деянието си.

След тежкото нападение срещу политика от германската Социалдемократическа партия Матиас Еке в Дрезден един от нападателите се е предал на полицията. 17-годишният младеж се е явил в полицията в 1 часа през нощта в събота и е признал за нападението в петък вечерта. Матиас Еке е водещ кандидат на социалдемократите за евроизборите и бе атакуван, докато е разлепвал предизборни плакати.

Нападателят е с чисто съдебно минало и не  епознат на полицията. Тийнейджърът не е задържан, тъй като няма риск, че може да се укрие.

Матиас Еке е бил нападнат от четирима души. Той е бил сериозн оранен и е трябвало да бъде опериран по спешност. Другите трима нападатели още с еиздирват. Еке е обявил, че след възстановяването си ще продължи кампанията си.

По данни на полицията всички заподозрени са млади мъже на възраст между 17 и 20 години. Министърът на вътрешните работи на Саксония Армин Шустер призова всички извършители да се предадат.

"Ще продължим щателно разследването и ще продължим да оказваме натиск", подчерта политикът от ХДС. "Няма да толерираме подобно брутално нападение срещу изборни служители и политици, но също така и срещу основите на нашата демокрация и организирането на свободни избори."