Американският актьор Кевин Спейси отрича новите обвинения в непристойно поведение и сексуално насилие в британски документален филм, който ще бъде излъчен по Канал 4 на Острова.

Предаването идва скоро след новите две обвинения от Руари Канън и Дани де Лило, дошлислед като миналата година актьорът бе оправдан по всички обвинения, които за няколко години блокираха кариерата му.

Канън твърди, че през 2013 г. Спейси го е докосвал интимно на пресконференция за постановка в театъра Од Вик в Лондон. Де Лило - че Спейси е оближил слабините си към лицето му на постановка в същия театър. 

Както и преди, Спейси подчертава, че е флиртувал и се е закачал с колеги в миналото, но никога не е правил нищо подсъдно.

"Поемам пълна отговорност за поведението и действията си в миналото. Но не мога и няма да поема отговорност и да се извиня на някого, който си измисля или преувеличава истории за мен", обяви той наскоро в интервю

Първото обвинение срещу него дойде през 2017 г. в САЩ, когато Антъни Рап го обвини, че го е докосвал на парти, когато е бил на 14. Последваха още девет обвинения от четирима мъже във Великобритания. През 2022 г. съд в Ню Йорк отхвърли иска на Рап, а миналата година и британският съд го оправда.