"Дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. Ще се заема с държавата, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като процент избиратели. С толкова коварен план ПП Ви обраха, бръкнаха в джоба на всеки българин. Асен Василев е умен и знае, че хазната е празна, както и какво да се направи - да се вдигнат данъците. Някой трябва да извади държавата от блатото!"

Това обяви в Бургас на среща със симпатизанти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И попита:

"4 години ГЕРБ ни няма - коя корупция спадна? Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата и накрая обвиняват пудела!"

Според него "българите трябва да знаят, че много трудно ще излезем от тази криза".

"ПП защитаваше най-яростно руските интереси и 100% от газа в момента в България е руски. Г-н Петков каза - да, молекулата е руска. Това значи, че целият газ е такъв. Защо не се сложи забрана, както за петрола? Посредниците печелят огромни пари на наш гръб!", бе категоричен още Борисов.

Той припомни, че "академикът плашеше с оставка за дерогацията".

"Аз ви казах тогава, че те ви ограбват, вземат ви по един лев на всеки литър бензин и дизел. И сега като няма дерогация колко е горивото? Защо е било по 4 лева с "евтиния" руски петрол?", попита отново лидерът на ГЕРБ.

"С Мария Габриел положихме огромни усилия да има правителство. Чудех се с какво да отстъпя. Тези хора след последните 3 години са се облагодетелствали много, обществото разкри схемите им и си направиха сметката, че с Габриел като премиер ще стигнат дъното. В записа от техния национален съвет Асен Василев казва, че Мария Габриел е просто един заложник, че ротация няма да има и след 9 месеца ще бутнат правителство. А ние с нея като будали правим стратегии", каза още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ