Aмериканският актьор Стив Бушеми е бил хоспитализиран в болница в Ню Йорк, след като е бил ударен с юмрук в лицето от неизвестен мъж. Това съобщи Ен Би Си Нюз.

"Стив Бушеми беше нападнат в центъра на Манхатън, той стана поредната жертва на случаен акт на насилие в града", заяви говорителят на актьора.

Той отбеляза, че 66-годишният актьор е добре и благодари за всички добри пожелания, въпреки че е невероятно тъжен, че това му се е случило, докато се е разхождал по улиците на Ню Йорк. От болницата съобщиха, че Бушеми има рана на лявото око.

Нападателят е избягал и полицията го издирва. Носителят на "Златен глобус" Стив Бушеми е известен с ролите си във филмите "Маями Вайс", "Глутница кучета", "Криминале", "Фарго", "Големият Лебовски" и сериала "Семейство Сопрано".

През миналото десетилети Бушеми получи призове и за ролята си на криминалния бос Нъки Томпсън в сериала "Престъпна империя". Любопитно е, че неговия съперник в продукцията, Майкъл Стулбарг (в ролята на Арнолд Ротстийн), пострада, след като бе ударен с камък по главата на 1 април 2024 г. от минувач - също в Ню Йорк.