Официални данни на Пътна полиция показват, че само за първите четири месеца на годината в Пловдив са новорегистрирани 31 джипа като този, който се превърна в ковчег за двама младежи на бул. "Руски".

По улиците в града са новопотеглили още 32 тесли, 32 поршета, 8 ягуара, 5 мазератита, две ламборгинита и стотици джипове БМВ. Отделно от това, за времето от януари до края на април има регистрирани по един брой "Ферари" и "Макларън", който върви между 280 000  и 300 000 лв. втора ръка. Забележителните данни съобщава днес "Марица" след зверската катастрофа, при която 21-годишен син на катаджийка уби себе си и приятелката си и прати още трима в болница.

Разбира се, тук изобщо не се включват тези, които се движат из града с други номера - не с РВ, което, както е известно, отдавна е позволено.

Междувременно другите двама пострадали младежи при мелето на бул."Руски" остават с опасност за живота. От УМБАЛ "Св. Георги" уверяват, че лекарите правят всичко по силите си за тяхното възстановяване. 

Подобрява се състоянието на двамата младежи, които оцеляха в тежката катастрофа в центъра на Пловдив. Пред БНТ майката на 22-годишното момиче съобщи добрата новина, че днес дъщеря ѝ е била оперирана и животът ѝ е извън опасност. Пред БНТ Красимира Узунова, майка на по-тежко пострадалата от двамата пасажери, каза, че е обнадеждена и вярва, че състоянието ѝ се подбрява с всеки изминал час:

"От днес вече няма опасност за живота ѝ, като че ли стана чудо. Има коремна операция, не мога да ви кажа точно, мисля че черният дроб беше засегнат и шит, но за подробности в момента не мога да ви кажа."

По-добре е и 22-годишният младеж, който също е изведен от интензивното отделение.

"Видяхме го днес, видяхме родителите му. Той също е в добро състояние. Доколкото знам, е малко по-добре от моята дъщеря", казва Узунова.

Нова тв обаче съобщи тази сутрин, че се е влошило състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция. Той е преместен от Клиниката по травматология в интензивното отделение.

Огнеборецът пострада, след като около 3:30 призори младежите отсякоха две дървета и се спряха в трето - той е бил част от групата, която ги е вадила, когато върху него внезапно пада част от дървото.