Не е установен алкохол в кръвта на Кристиан Екмекчиян (21 г.), който се удари с джип в Пловдив, уби себе си и приятелката си и рани още двама спътници, а пострада и един пожарникар.

Това става ясно от нарочно съобщение на прокуратурата. За други две очаквани с интерес експертизи - тази за евентуално наличие на дрога и автотехническата (за скоростта и възникването на самото ПТП) се казва, че резултатите още се очакват.

Днес БНТ съобщи, цитирайки свои източници, че в колата на младежите, връщащи се от купон с игри на карти, са намерени флакони с райски газ. Това обаче не е потвърдено официално.

Ето и цялото изявление на прокуратурата:

По повод множество запитвания от медии ви уведомяваме следното:

Във връзка с наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив разследване за установяване на причините за пътнотранспортно произшествие, при което на 13 май 2024 година, в гр. Пловдив, на бул. „Руски“, са загинали К.Е., на 21 г., водач на лек автомобил „Рейндж Ровър“, и 20-годишната Т.Н., негова спътничка, са готови резултатите от назначената химическа експертиза. Според заключението на вещите лица в кръвта на водача К.Е,. на 21 г., няма установено наличие на алкохол.

По същото досъдебно производство са назначени химическа експертиза, която трябва да даде отговор дали в кръвта на шофьора е имало наличие от употреба на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза-за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила. Заключенията на същите още не са изготвени.

При пътното произшествие са били ранени още две лица-мъж на 22 г. и жена на 22 г., пътуващи в автомобила. Те се намират за лечение в болница. След подадения сигнал за произшествието на мястото са пристигнали екипи на полицията и пожарната, като при отстраняване на последствията е пострадал пожарникар. Той също се намира в болнично заведение за лечение.