"Горчиво ще си платим всички за тези 3 години и за този експеримент. Затова е много важно ГЕРБ да има над 80 депутати, за да не се налагат нови мимикрии и нови сглобки."

Това обяви във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че "смисълът на политиката сте вие - хората".

"Ако има смисъл да правим всичко това, то е само, за да подобрим живота на българите", каза още Борисов.

"Когато говориш срещу ГЕРБ, говориш срещу всички, които са гласували за нас. От днес ще забраня ние да се занимаваме с ПП. Хората не ги интересува каква карикатура са сътворили! Пътищата, които откривах, те не могат да ги боядисат", обяви лидерът на ГЕРБ.

Според него кабинетът "Денков" е бил "кабинет на компромиса, сглобен от Алексей Петров".

"Това, че резултатите им са такива и как хората се отнасят с тях, е достатъчно. Имаше период на някаква стабилност и най-вече изглеждахме добре пред външните партньори. Затова няма изобщо да се спираме на безобразията, които те направиха. Тук въпросът е, ако имаме повече от 69 депутати, какъв ангажимент можем да поемем. Въпреки огромната съпротива, ние успяхме в парламента да вземем стратегически решения", добави Борисов.

И пое ангажименти:

"Поемаме ангажимент, че ако ГЕРБ доминира в следващото Народно събрание, България ще влезе в Еврозоната, така както преди 3 години вкарахме държавата в Европейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоната. Бяхме витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС и Шенген. Честното сега пред европейските ни партньори е - стягаме се, пазим границата и никакви нелегални мигранти. Заварих контрабандата на 34% и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите, че и това ще свършим пак.

Обещаваме, че ще задействаме фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно, защото голяма част от тях вече са. Нещо, ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата."

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ