Кола на НСО, в която се е возил Кирил Петков, участва в тежка катастрофа на входа на варненския кв. Аксаково. Според по-късна информация на охранителната служба - починал е водачът на другия автомобил.  

"Днес в 17,30 часа на входа на с. Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков", съобщиха от партията.

Според информацията от ПП "катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство" - иначе казано, колата на НСО е засечена.

В другия автомобил са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Полиция е пристигнала веднага.

На снимките се вижда зверският удар на автомобила на НСО откъм шофьорската страна на Ауди А4.

"Единият от тях (двамата в другия автомобил) по-късно е починал, водачът на колата. Неговата спътничка е в тежко състояние. Шофьорът на НСО е настанен в болница", каза пред бТВ ст. ком. Андрей Ангелов, директор ОДМВР - Варна.

Разследването е поето от Военна прокуратура.

По закон макар да е със свалена персонална охрана, като бивш премиер Петков ползва служебен транспорт на НСО в продължение на 4 години.

Пиарът на ПП Найо Тицин публикува тази снимка във фейсбук с текст: "Човек не знае като се събуди какво му е писано да се случи през деня."

С публикация в социалната мрежа излезе и Кирил Петков. Той изказва съболезнования на близките на загиналия и разказва какво се е случило. От думите му се разбира, че и той, и охранителите на НСО, са помагали при изваждането на пострадалите от цивилния автомобил, а после е бил и в болницата, за да се информира за състоянието на пострадалата жена, която е с черепно-мозъчна травма.

Петков дава заявка, че спира с предизборната си кампания засега.

Ето и целия текст на официалното съобщение от НСО:

Пътно-транспортно произшествие със служебен автомобил на Националната служба за охрана

Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял пътно-транспортно произшествие на входа на кв. „Аксаково“ във Варна. Автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил.

При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали.

Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента.