"Омразата, която се насади от вдигнатите юмруци през последните години, вече има своите реални измерения и то не само в България. Това, което става в Европа, е адски притеснително. Омразата на никоя нация не е донесла нищо положително. Разединението в България вече взима застрашителни размери. И колкото и да се поддаваме на емоции, нормалното е да се намери общ език - между политици, институции и хора. Силата на ГЕРБ винаги е била в единството и мотивацията да съзидаваме!"

Това обяви пред симпатизанти на ГЕРБ в Сандански лидерът на партията Бойко Борисов, който откри кампанията в Благоевградска област.

Според него "благодарение на трите години управление на "Промяната" имаме само 3% усвояване от Плана за възстановяване и устойчивост от милиардите, които си стоят в Брюксел."

"Кирил Петков и неговото правителство имаха пълно мнозинство през тези три години. Защо не приеха ПВУ и ако трябваше да променят закони, защо не ги промениха? 4 партии бяха в коалиция. ГЕРБ били виновни за регулаторите-защо правителството на Петков не ги смени?", попита Борисов.

"Единствените, които имаме право да говорим за Еврозона, сме ние - още преди 3 години щяхме да сме там. Хората започват да държат и ГЕРБ отговорни за безобразията, които са правени. Обраха ни - милиарди от всеки джоб на българите, които се возят на превозно средство - по 1 лев от нафтата, по 1 лев от бензина. Сега ни обират и през газа - пак е руски, но с 30% по-скъп!", каза още лидерът на ГЕРБ.

И припомни, че "изключително важен геостратегически проект е АЕЦ "Козлодуй" с двата нови реактора по американска технология, а строител е "Хюндай".

"Спасихме Маришките централи. Във време на чудовищна война евтиният ток приляга на българското население и българския бизнес, имаме и ресурси. Това е постижимо и можем да го поемем като ангажимент", добави Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ