Често ме обвиняват, че съм много негативна в историйките, които всяка събота ви споделям тук. Все, викат, гледаш лошото, все търсиш гадното, няма ли за теб нещо хубаво в тая България?

Замислих се над тази критика и реших да се коригирам поне малко. Затова днес ще има само положителни новини при Лола.

Да започнем с най-голямата. Университетските преподаватели ще получат увеличение на заплатите. Лично Делян Пеевски им го е обещал. Сега, аз не знам като какъв точно Пеевски обещава такива неща, но много добре знам, че когато става дума за пари в тая държава, без неговата благословия нищо не минава. И като се дават пари, и като се взимат пари. Ваксини, заплати, екопротести, Шенген, инфлация, пенсии – всичко минава през неговото царско „да“ или „не“.

Като казах пенсии, не мога да не ви спомена встрани от темата, че е много забавно да гледам как две трети от политическите партии се опитват да убедят избирателя на възраст в момента, че най-лошото, което му се е случило през годините без Бойко на власт, е, че са му вдигнали пенсиите. Ма толкова са убедителни, че почти очаквам поне един Пенсионерски съюз да събере от членовете си по 1% от пенсиите и да иде да ги върне. Това няма ли да е още една положителна новина, мили приятели? Български пенсионери масово си връщат стотинките от повишението, защото така ще направят щастливи кандидат-управляващите?

Просто още Пеевски не ги е призовал.

Въобще, влиянието на господина е наистина голямо и вече се вижда съвсем открито. Аз човек с по-голямо влияние съм виждала само в тв риалитито „Ергена“. Особено в последния сезон. Да, за кандидат-свекървата говоря.

Разбира се, никой от вас, мои интелигентни приятели, не гледа "Ергена", обаче така между другото се е случвало да пуснете телевизора и да се запознаете с всичко до последен детайл...

За тези, които нямат телевизор, обаче ще поясня какво точно се случва в това предаване и защо толкова прилича на българската политика.

Та значи, разни моми-партии се борят за сърцето на Избирателя, който е много миличък и бая инфантилен, да не кажа много инфантилен. Той си иска всичко, веднага и без броколи и ангажименти. Едната мома-партия му вика: "Всички те лъжат, особено тия, дето са по-отдавна на бойното поле, аз съм истинската и правилната за теб." Другата му вика: "Тия малките и новите всички са тук не за теб, а за бизнеса, човек. Само аз знам какво  е любовта на Избирателя, какво искаш и от какво имаш нужда. Вземи, ма, Радке, вземи ма, от рахат няма да се оттървеш." От време на време момите-партии си подливат вода, бият се, лъжат, има някои много скучни и напълно безполезни, други са си сами цяло шоу, а трети са в целия кеч само заради авантата и гледат да изсмучат максимален брой безплатни коктейли, докато още са на терен. И така три месеца предизборна кампания се води в това шоу, Избирателят се мляска с всичките моми-партии, на всички се обещава, социолозите периодично обявяват сватба с една мома, за да откажат останалите и накрая в деня преди изборите... Накрая в деня преди изборите отнякъде се появява ДПС-то в лицето на свекървата, съсипва всички с унищожителни критики, слага ръка на вратлето на Избирателя и демонстрира, че която и мома да избере, той всъщност винаги ще си е негов. Стреснат от тая перспектива, Избирателят оставя момите пред олтара и отива за гъби.... Той пак си е на мама, тя си управлява ергенското царство, а момите... Момите се опитват да намалят щетите и се готвят за следващия сезон.