Българската актриса Мария Бакалова отново изгрява на големия екран на световното кино с интересна роля. Този път тя се въплъти в Ивана Тръмп за филма "Стажантът" на датско-иранския режисьор Али Абаси.

Филмът описва възхода на младия Доналд Тръмп в индустрията за недвижими имоти през 70-те и 80-те години на миналия век. Премиерата на филма ще бъде в Кан утре.

В Кан продължава 77-ият филмов фестивал, който беше открит на 14 май.

Не само животът на Тръмп е привлякъл вниманието на киноизкуството, а и биографията на Путин. Филм за живота на руския президент с участието на изкуствен интелект е един от акцентите на фестивала. Тъй като руският президент Владимир Путин не може да се снима в биографичен филм, полският режисьор Патрик Вега се обръща към изкуствения интелект. Продуцентите на филма, наречен просто "Путин", казват, че той вече е продаден в 50 държави преди премиерата му през септември. Филмът проследява живота му в продължение на шест десетилетия.

Мюзикълът "Емилия Перес" е фаворит в Кан. Той разказва за мексикански наркобарон, който бяга от живота на наркотиците, като си сменя пола, с участието на Селена Гомес, Зоуи Салдана и Едгар Рамирес в поддържащи роли.

На тазгодишното издание на фестивала двама американски режисьори ветерани представиха завещания за края на живота си - дълбоко противоречивият "Мегаполис" на Франсис Форд Копола и разказът на Пол Шрейдър "О, Канада".

От 1946 г. насам фестивалът в Кан представя творби от цял свят и награждава най-добрите филми със Златна палма, Голямата награда, Наградата на журито и много други отличия. Фестивалът също така дава възможност на филмови звезди и известни личности да преминат по червения килим на предварителните прожекции и гала вечерите. Фотографи и фенове се събират на прочутия булевард Кроазет, за да заснемат тези бляскави моменти и да споделят вълнението на фестивала.