Украйна е атакувала окупирания полуостров Крим с американски далекобойни ракети ATACMS, твърдят назначените от Москва местни власти, като деветте снаряда са били свалени. За няколко часа е било спряно движението по моста над Керченския проток, съобщава БНР.

Силите на Киев са изстреляли и близо 60 дрона по южни руски области като петролна рафинерия в краснодарския град Славянск е спряла работа.

Продължават боевете в украинската Харковска област, като Русия твърди, че нейните сили са овладели още едно село. По-рано през седмицата Владимир Путин обяви, че целта на новата офанзива в областта е създаване на буферна зона, чрез която да се предотвратят украински атаки по руска територия.

Украински прокурори обявиха, че разследват нападения срещу цивилни граждани в два града в североизточната част на областта, а президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания.