Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка, включително като магистрат. Това показва справка в дневния ред на Прокурорската колегия (ПК) на Висшия съдебен съвет за заседанието в сряда. Точка 6 предвижда освобождаването на Димов като ръководител на Апелативната прокуратура и като прокурор в органа.

Припомняме, че в последните месеци името на магистрата бе замесено в сагата около Мартин Божанов-Нотариуса.

В тази връзка Радослав Димов бе изслушан през февруари в ПК на ВСС, а през март и в съответната анкетна комисия в Народното събрание.

Пред Прокурорската колегия Димов заяви:

"Излезоха едни публикации, в които е забъркано моето име. Бих искал да бъде изчистено името ми, защото това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Доколкото страдам от болест, която статистически не ми дава много живот, искам своевременно да си изчистя името – заради мен и децата ми.“

После пред колегията и адвокат, от когото се спрягаше, че тръгва всичко, обяви, че е получил обаждане "да му се решат проблемите", но то не е било от Димов, а било фалшиво - защото той познавал гласа на топ прокурора и затворил.

Радослав Димов бе избран за апелативен прокурор на София през есента на 2019 г. Мандатът му трябваше да изтече септември тази година.