Премиерът Димитър Главчев разпорежда специално на министърката на регоналното развитие и строителството Виолета Коритарова поверка, затова че е закърпена част от асфалта, където кола на НСО удари и уби друг водач, докато возеше Кирил Петков.

"Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение", пишат още от МС.

Както е известно, инцидентът с Кирил Петков се разследва от Военна прокуратура, заради участието на НСО. Със сигурност на място е имало вечерен и сутрешен оглед, както и други процесуално-следствени действия.

Първоначално причините бяха описани ясно - 63-годишен водач не е спрял на стоп и бива пометен от движещия се с огромна скорост джип на Националната служба за охрана.

Историята, че част от асфалта е прясно изкърпена, бе подета с охота от "медии" като "Блиц" и "Петел", но оригинално тръгва от бившия журналист Красен Костов. Той е снимал в района на кръпката.

Друг, който активно се включи в темата, е бившият депутат от ИТН и от ПП, а после независим - Радостин Василев.

Резултатът - веднага

Мълниеносно като за стандартите на нашите институии дойде реакция:

"Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство, служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД", пишат от МРРБ.