„Черно море“ победи с 1:0 ЦСКА-София като гост и така си гарантира не само второто място в крайното класиране, но и директно участие в Лигата на конференциите.

„Армейците“ ще завършат трети и ще трябва да играят бараж за същия турнир, най-вероятно срещу съименниците си от ЦСКА 1948.

На загубата повлия донякъде и съдийството на Георги Кабаков.

В 43-ата минута Живко Атанасов от гостите спъна отзад Тобиас Хайнц от ЦСКА-София. Реферът обаче отсъди нарушение в атака.

Голът падна в 50-ата минута. Сейни Санянг сгреши при връщането към вратаря Густаво Бусато. Топката бе овладяна от Веслен Жуниор, а в опита си да спре атаката Бусато игра с ръка извън наказателното поле и получи червен картон. Последва сблъсък между вратаря и нападателя, в резултат на което Веслен Жуниор бе откаран с линейка. 

Димитър Евтимов, къйто замени Бусато, успя да отбие с ръка изпълнения от Атанас Илиев наказателен удар, но притичалият Пабло Гарсия вкара.

В 63-ата минута Кабаков отсъди дузпа за ЦСКА-София, която обаче след това отмени с мотива, че Тибо Вион е бил в засада. От повторението обаче се вижда, че това не е така в момента на подаването. При това дузпата бе отменена в момента, в който топката бе поставена на бялата точка и Скаршем се готвеше за изпълнението.

Съдийските тесли обаче не оправдават слабата хформа на „армейците“. От четирите си досегашни мача в плейофната фаза те спечелиха само един – срещу „Левски“.

В последния кръг ЦСКА-София гостува на „Локомотив“ (Пловдив), а „Черно море“ приема „Крумовград“. И двата мача обаче са протоколни. Такъв е и двубоят в София между останалия извън Европа "Левски" и новия стар шампион Лудогорец".