“Ако стане така, че да носим отговорност след изборите, ние ще я носим със строга финансова политика, стабилни финанси, оставяме бизнеса да работи, защото той ще ни изтегли от кризата.”

Това обяви във Велико Търново пред симпатизанти на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. И добави:

“Имаме програма, трябва да направим нов договор с обществото! Колегите от ПП-ДБ най-малкото ни дължат ротация, сега те трябва да подкрепят наше правителство!”

Борисов се обърна и към единия от съпредседателите на “Демократична България” - Христо Иванов.

“Чух Христо Иванов да говори, че ГЕРБ ще направи правителство с ДПС, но щяло да бъде нестабилно и ще падне. Браво, Христо! Ако има нови избори, Христо, какво ще правиш? Ще спечелиш и какво ще правиш без нас?”, попита лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че не е допуснал смени в службите,  “защото арестуваха пиарката на партията ни, заради това, че е по-добра от техния.” 

“Милиарди от “Лукойл” отидоха за финансиране на войната в Украйна. Обраха ви! Милиарди от всеки джоб взеха през цените на горивата”, допълни още Борисов.

Той не искал да коментира записите, които изтичат от ПП-ДБ, защото “колегите са го говорили това пред мен, не са се крили.”

“В Брюксел седят 4/5 млрд. от 3 години, никой не ги взема. С цялото си нахалство днес говорят за Еврозона, ние го свършихме това! Лидерите на Европа идваха в България, даваха ни за пример, бяхме лидери на Балканите, сега нищо”, каза Борисов.

Според него гражданите на Велико Търново са търпеливи - “по “Цариградско шосе” в София няма такива задръствания, каквито видях в старата столица.” 

“Докато строяхме пътища, църкви, джамии, хората се подведоха по така наречената “Промяна”, днес какво е променено? “Хемус” стои 3 години! Русе-Търново стои 3 години! Щом хората го търпят това нещо, значи не е било нужно. Сега няма саниране на жилищните блокове, значи не е било нужно. Ние оставихме пари, те ги изхарчиха!”, допълни лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ