Още три израелски семейства най-накрая поне знаят със сигурност какво се е случило с обичаните от тях хора. Израелската армия съобщи, че е открила телата на трима от заложниците, отвлечени на 7 октомври и ги е прибрала от Газа. И тримата са били убити по време на клането на същата дата, но терористите са взели труповете им и са ги държали с надеждата да получат откуп и за тях.

Загиналите са Ханан Яблонка (42 г.), Мишел Нисенбаум (59 г.) и Орион Ернандес Радукс (30 г.). Според армията тримата израелци са били убити на кръстовище в деня на терористичната атака, а след това телата им са били отнесени в Газа.

Както съобщава „Таймс оф Израел“ Ернандес е приятелят на Шани Лук, друга убита германка.

Заедно с Яблонка и Лук той е присъствал на музикалния фестивал, на който „Хамас“ убиха стотици млади хора. Ернандес, Яблонка и Нисенбаум също са застреляни по време на бягството си. Досега нищо не се знаеше за тяхната съдба.

Едва миналата седмица израелските сили откриха Шани Лук. Снимките на неподвижното ѝ тяло в окървавено долнище на анцуг, хвърлено в пикапа на терористите от „Хамас“ обиколиха света.

Според израелски източници около 100 заложници все още се държат от терористите на „Хамас“ в ивицата Газа. Смята се, че още около 30 заложници са мъртви.

Междувременно израелското правителство поиска да продължи преговорите за освобождаването на петте израелски войнички, които бяха отвлечени на 7 октомври. Това съобщиха от кабинета на министър-председателя Бенямин Нетаняху в четвъртък.

В същото време Нетаняху подчерта, че Израел ще продължи да се бори с „Хамас“. Натискът върху израелското правителство за продължаване на преговорите се увеличи масово след публикуването на видеоклипа.

Форумът на семействата на заложници в Израел публикува в сряда кадрите, на които се вижда насилственото отвличане на пет израелски войнички от военната база "Нахал Оз" по време на голямата атака на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври.

На тях се вижда как младите жени, на възраст 19 и 20 години, се гърчат на земята по пижами с вързани ръце, а някои от тях са с окървавени лица. В края на видеото се вижда как ислямистки бойци ги отвеждат с военен джип.

Клипът показва "насилственото, унизително и травмиращо отношение, което момичетата е трябвало да изтърпят в деня на отвличането им, а очите им са пълни с ужас", обясняват от Форума на семействата на заложници.

При нападението на 7 октомври терористите от „Хамас“ убиха повече от 1200 души и отвлякоха над 250 души. Около половината от тези заложници бяха освободени.