Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) спря състезателните права на вратаря на ЦСКА-София Густаво Бусато.

Стражът е наказан заради червения картон, който получи при вчерашната домакинска загуба с 0:1 срещу „Черно море“. Той бе изгонен заради игра с ръка извън наказателното поле – напълно по правилата.

След това нарушение обаче Бусато се сблъска неволно с Жуниор от гостите, който се контузи тежко и бе откаран с линейка.

Нарушението, за което „червеният“ вратар бе изгонен, се наказва с 1 мач. Затова привърженици на ЦСКА-София заподозряха заговор срещу тима.

През уикенда завършва първенството на България. „Армейците“ имат протоколно гостуване на „Локомотив“ (Пловдив), без никакво значение за крайното класиране.

След това обаче предстои ЦСКА-София, който ще завърши на трето място, да играе бараж за Лигата на конференциите. Най-вероятният съперник ще бъде ЦСКА 1948. Фенове заподозряха намарение ЦСКА-София да бъде лишен от опитния си титулярен вратар именно за този ключов мач. Още повече от ДК не уточняват за колко време спират правата на Бусато.

Отделно БФС глоби ЦСКА-София с 8300 лева за поведението на публиката на мача срещу „Черно море“. Причината е хвърляне на димки и предмети, както и възпламеняване на бомбички и скандиране на расистки лозунги. За нецензурни скандирания „Черно море“ е глобен с 3000 лева.