“Гледам говорителите на ПП-ДБ, казват колко свършили за 9 месеца, а кои сте вие? Какво щяхте да направите без ГЕРБ? Какво щяхте да правите, ако не ви бранеше ДПС? Ние с нашите депутати сме толкова виновни, колкото и те.” 

Това обяви на среща със симпатизанти в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него ситуацията била “идиотска”. Той всеки ден се изправял пред твърдите ядра на ГЕРБ в страната, другите партии нямат такъв актив, но “имат едно самочувствие и нахалство, за което останалите могат да завиждат”.

“За ПП-ДБ е важно да са опозиция и да търсят кусури и където може постове. Поне отвън изглеждахме добре, западните ни партньори разбраха, че са заложили на куция кон”, каза още Борисов.

И допълни:

“За тези 9-10 месеца българският народ имаше нужда да види това, дойдоха едни, които са изкарали курсове в Америка и почнаха да говорят на хората на развален английски. Сега хората се убедиха, че чудеса няма и единствената надежда за страната е да се намерят отговорни хора, които да управляват.”

Той припомни, че парите по Плана за възстановяване и устойчивост са изхарчени за пенсии и трябвало сега да се връщат обратно.

“Чувствам се виновен, но ПП - не”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

“Направиха една недъгава Конституция, добре че не разсипахме съдебната система, искаха да делкат с нас съдебната система! Искаха всичко 50/50! Слушам ги как говорят за нас, че сме лоши, а до онзи ден управлявахме заедно! Всичко от онзи изтекъл запис стана реалност!”, каза още той.

И накрая предупреди:

“Хемус” ще я строите 3 пъти по-скъпо! На 9 юни или ще ни дойде акълът, или не го чакайте!”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ