Американската фондация за изследвания във връзка със СПИН AmfAR събра близо 16 милиона долара на годишната си гала вечер в курорта Антиб, която се проведе в рамките на Кинофестивала в Кан в четвъртък, предаде АФП, на която се позовава БТА.

Домакин беше Деми Мур, която тази година участва в конкурсната програма на Филмовия фестивал в Кан, съобщиха от организацията в петък. На събитието беше и Мария Бакалова, която е в Кан за премиерата на филма с нейно участие в ролята на Ивана Тръмп - "Стажантът" (The Apprentice).

За последен път Деми Мур е присъствала на тази благотворителна гала през 1997 г., когато изненадващ гост в последния момент бе основоположничката на AmfAR Елизабет Тейлър. Знаменитата американска актриса основава първата частна благотворителна организация за борба със СПИН през 80-те години на миналия век. Всяка година фондацията организира това вечерно събитие във връзка с филмовия фестивал в Кан.

Както обикновено, събитието съчета официална вечеря с участието на знаменитости като Мишел Йео, Хайди Клум, Анди Макдауъл, Даян Крюгер и Мишел Родригес, с търг, модно ревю и художествена изложба. 

Един от акцентите на вечерта беше изпълнението на четири песни на Шер, сред които Believe - един от нейните мегахитове, както и кавър на Waterloo на АББА.