Ученик е ударил учител в коремната област, по сигнала работи полицията в Благоевград. Случаят е от вчера, 30 май, в благоевградската гимназия „Ичко Бойчев“ в час по физическо възпитание. Мотивът на ученика е забележка, която му направил учителят за непристойно облекло.

Според директора на училището питомецът през вчерашния ден е получил няколко забележки за облеклото си, тъй като училището има определени изисквания за това. Физическото насилие било придружено и с обидни квалификации към преподавателя.

Според "Струма" преди часа тийнейджърът се е разхождал по двора в къси панталонки и размъкната риза. Около 14:20 ч опитал да влезе в часа по физическо, но учителят не го допуснал. Затова дошла агресията.

За случая е уведомена полицията.

Момчето е в 8-и клас, а родителите му живеят в чужбина, съобщава бТВ, цитирайки директора. Това обаче не е първото му такова провинение.

„Наказан е със забележка, с предупреждение за преместване в друго училище заради голям брой отсъствия и лоша дисциплина. Следващата мярка е да отиде в друго училище. Твърдо заставам зад колегата, тъй като искаме да научим учениците на ред и дисциплина“, казва Антон Драгоев, директорът на гимназията.  

Днес в училището на проверка влиза и регионалният инспекторат по образованието. Ще има и извънреден педагогически съвет.