Свиреп скандал между две жени за паркиране в София завърши с прокурорско обвинение по сериозния член за закана за убийство.

Това става ясно от днешно съобщение на Районната прокуратура, която е привлякла като обвиняема Х. К. 

На 27 май по медии бе пуснато видеото, на което нервната шофьорка се засилва няколко пъти и блъска с джипа си "Киа спортидж" малка червена кола, която очевидно е била препречила възможността й за излизане.

Скандалът е на паркинг пред няколко магазина и жилищни кооперации на "Симеоновско шосе" - току до кръстовището с бул. "Г.М. Димитров".

По информация на Клуб Z агресорката е родена 1986 г. и неотдавна е била "Лейди.." нещо си.

Другата жена с колата, която бива псувана и замалко да не я събори с отворената врата, след като Х. К. някоко пъти се засилва и блъска челно и умишлено "тойотата" й, е на 70 г.

На видеото се вижда как дамата слиза и започва "увертюрата" с псуване на майка.

"В резултат на своите действия Х.К. реализирала пътно-транспортно произшествие и създала реална опасност за здравето и живота на водача и останалите участници в движението.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Х.К. се заканила с убийство на жената, шофирала лекия автомобил, марка „Тойота“, като й казала: „Ще те смажа! Ще те ликвидирам!“, пишат днес от прокуратурата.

Засега бившата миска е навън под гаранция от 5000 лв. Предстои да й се повдигне обвинение по следните членове и алинеи: чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, предл. 3, алт. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

Ето и цялото собщение на прокуратурата.

Софийска районна прокуратура обвини жена за хулигански действия и закана с убийство

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност жена за хулигански действия и закана с убийство.

На 23.5.2024 г. около 13,00 часа на паркинг на бул. „Симеоновско шосе“ в гр. София, обвиняемата Х.К. при управление на лек автомобил, марка „Киа“, е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - при маневра потегляне целенасочено ускорила скоростта на управлявания от нея автомобил и го насочила директно срещу лек автомобил, марка „Тойота“, управляван от друга жена. В резултат на своите действия Х.К. реализирала пътно-транспортно произшествие и създала реална опасност за здравето и живота на водача и останалите участници в движението. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Х.К. се заканила с убийство на жената, шофирала лекия автомобил, марка „Тойота“, като й казала: „Ще те смажа! Ще те ликвидирам!“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, предл. 3, алт. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

Х.К. не е осъждана. Спрямо нея е взета мярка „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева.