Народното събрание (НС) не събра кворум от първия опит за начало на извънредното заседание. В залата се регистрираха 67 народни представители – един от ГЕРБ-СДС, 56 от "Продължаваме промяната-Демократична България", девет от "Има такъв народ" и един независим депутат. Отсъстваха ГЕРБ, ДПС, БСП и "Възраждане".

Няма кворум, каза председателстващият заседанието Росица Кирова (ГЕРБ-СДС) и обяви следваща регистрация след 15 минути.

При втория опит ситуацията бе подобна - регистрираха се само 69 депутати. Кирова обяви, че няма да има заседание и пожела приятен ден на депутатите, които бяха в залата.

Дневният ред включваше обсъждане на проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия за сключване на Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и изслушване на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев във връзка с резолюцията на ООН, утвърждаваща Международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г. 

Според публикация на сайта Bird служебният премиер Димитър Главчев, който е и външен министър, е поискал България да гласува с "въздържал се" резолюцията на ООН, която осъжда геноцида в Сребреница през 1995 г.

Главчев е изпратил до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева "скандална грама", разкриваща "безпрецедентен натиск на служебното правителство да бъде променена геополитическата позиция на България". Пак според материала "до обрата в позицията на правителството се е стигнало след комуникация между Александър Вучич и Бойко Борисов, в който на бившия премиер е било припомнено, че Сретен Йосич скоро излиза на свобода".

В петък от "Продължаваме промяната-Демократична България" внесоха искане в деловодството на Народното събрание за извънредно заседание на депутатите по тези две теми.

От "Възраждане"  и от "БСП за България“  заявиха, че няма да участват в извънредното заседание на парламента.