Ситуацията с наводненията в южна Германия се влошава, няколко язовирни стени са се скъсали, има загинали. Канцлерът Олаф Шолц посети засегнатите райони.

Там властите в Южна Германия откриха тялото на изчезнала жена в град Шробенхаузен, Бавария. Жената е била застигната от водната маса, докато е била в мазето на къщата си и не е успяла да излезе.

„Благодарен съм на всички жени и мъже, които помагат почти без да спят на всички места, засегнати от катастрофата, и се опитват да предотвратят най-лошото“, заяви той.

Ситуацията с наводненията в някои райони на Баден-Вюртемберг продължава също да е критична. Засегнати са много малки общини, а хиляди помощници все още се борят с щетите от наводненията от миналата седмица. Тъжният резултат до момента: двама души са загинали, а един човек е в неизвестност.

Междувременно Германската метеорологична служба издаде ново предупреждение за тежки метеорологични условия и предупреди за гръмотевични бури с проливни дъждове в понеделник, особено в южната и източната част на Германия. От около обяд в понеделник на юг от Майн до Дунав се очакват гръмотевични бури и проливни валежи с количества до 25 литра на квадратен метър за кратък период от време.