"Искам да попитам тези, които гласуваха за "Промяната", къде ви е "Хемус", къде е магистрала "Черно море", четвърта година, откакто ни няма? Тези, дето гласуваха за "Промяната" - къде са парите, чувалите, къде е магистралата? Като говорите с тях, не ги ли питате?"

Това попита във Варна при закриването на кампанията на ГЕРБ за парламентарните избори лидерът на партията Бойко Борисов.

Той обяви, че е гневен, "че набутаха държавата в дългове".

"Четвърта година ограбихте държавата, обрахте кеша, милиони кеш... Ще ми говори Христо Иванов, че съм се готвел да стана премиер. Христо, приятелю, изобщо не се глася! Но, където минех, имаше магистрали, лотове, училища, детски градини, междублокови пространства, стадиони. Къде са ви детските градини, училищата?", обърна се Борисов към съпредседателя на ДБ.

"Похарчихте парите, набутахте държавата в дългове, нищо не направихте. Нула!", бе категоричен Борисов. 

И добави:

"И сега, вместо да кажете – такива бели създадохме, не може ли нещо да направим да стабилизираме тая държава? Светът се тресе, а те излизат и казват, че няма да правят правителство. Каква е тази безотговорност?! Докато нямаме мнозинство, няма да правим правителство. И аз няма да правя. Докато нямам 121 народни представители, няма да правя. За партията е по-изгодно, но за държавата вече почва да става фатално да няма редовно правителство."

Лидерът на ГЕРБ припомни, че хората забравили и простили първия запис от партийно събитие на ПП, "в който те обясняват как правят ала-бала с президента и с машините".

"Забравихте ли? - попита Борисов. - Те са се подготвили да фалшифицират и тези избори, както кметските в София. Само че ИТН днес ги хванаха, че ролките на машините са все едно бюлетините, защото знаят как става ала-балата с тях. Има значение кой държи книжата и ролките за принтерите. Чували ли сте за такава мерзост? Да дадеш на жената на кмета да прави документите за изборите! Те сега могат да направят по 10 протокола! Така ни биха предишните пъти. Не са ни били, а правеха тези малки разлики. Затова сега са спокойни и нямат никаква кампания."

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ