Какво сте увесили нос всички с тия избори, мили приятели? Усмихнете се, зарадвайте се, идва Европейското! А то е тук само веднъж на четири години. Не като изборите през има-няма 5-6 месеца. С такава честота на гласуванията все ще се изджуркаме всички, така че накрая всеки да е имал поне веднъж в живота си партия и да се е явявал на избори. Както е казала баба ви – в тоя живот всеки човек трябва да построи дом, да посади дърво и да си направи партия. Иначе не го е живял.

Виж, с Европейското нещата стоят по друг начин. Четири години битки и квалификации, за да имаме накрая супер як футбол, да се наслаждаваме на мачове като Грузия срещу Чехия, например и да стискаме палци някоя страна в Европа да се навие да е домакин и другият път. Щото то не може все да е Германия. Гърция загазва с еврото – Германия плаща. Банките в САЩ се сриват – Германия плаща. Русия напада Украйна – Германия плаща. УЕФА прави Европейско и пак Германия плаща...  

И ако за другите кризи в джоба бъркат сериозно и други държави, за да оправят бакиите, с Европейското може и да не се получи следващия път. Защото УЕФА взима парите от всичко. Ама от всичко. Например градовете-домакини на мачове са задължени да правят партита за феновете на свои разноски, а печалбата от тях да дават на УЕФА. Или парите от продажбите на марките бира, които спонсорират първенството, също отиват за УЕФА. При това УЕФА задължава държавата-домакин да махне ДДС от всички стоки, свързани с първенството, за да не губи нищичко от печалбата. Естествено, печалбата отива къде? Познахте. В УЕФА. Абе все едно са ВИС и СИК през 90-те години на миналия век.

То и за това един средностатистически българин, изобщо няма да се шокира като прочете това. Ми така де, не е нещо, което да не го е живял. Е, не с футбол, с политика стават тия работи у нас, ама резултатът е същият. Даже по-гадно – в България няма като награда хубав футбол. Само разни фенове, дето тичат по терена с колове, доколкото видях от последните кадри на един мач от някое от Цесекатата.

Което ме навежда на няколко гениални идеи. Например, да поканим УЕФА да вземе властта у нас. За гражданина няма да се промени нищо – пак ще има група оядени чиновници начело, които ще прибират каквото видят в джобовете си, пак ще се променят закони в тяхна угода, пак те самите няма да дават нищо нито на хазната, нито на държавата, обаче па поне ще имаме зрелище на световно ниво. А не Андрей Райчев от сутрин до вечер.

Въпросът е ние какво можем да дадем на УЕФА? Както е казал Ленин – не питай ти УЕФА какво ще ти даде, питай ти какво можеш да дадеш на УЕФА. Там може планът ми да излезе малко куц. Щото то какво можем да предложим освен малко фенове с тояги, пиратки и бомбички в количества, които биха задържали руската армия поне седмица далеч от границите ни и един пиян Боби Михайлов. Май това не е примамлива оферта.

Не случайно УЕФА настоя да се въведе отново контрол по границите по време на Европейското, за да не се промъкват в Германия ислямисти, терористи и БФС. Щото нека да сме честни – единственият шанс на българският футбол да види Европейското не само по телевизора е да мине нелегално границата като афганистански бежанец.

Тъжно. (Редакцията предварително се извинява на афганистанските бежанци за сравнението им с българския футбол, не искаме да ги обиждаме чак така. Отговорната ще си понесе последствията, като я задължим да изгледа поне един мач на ЦСКА от начало до край).

Мисля, че за българските запалянковци вече няма никакъв друг шанс да изпитват радост от футбола освен да направят драстична крачка и да сменят футболния си пол... Или как се казва там, ако станеш трансзапалянко и викаш за холандците или германците все едно си техен човек. А тогава, дето се вика, може и УЕФА да дойде у нас, да й хареса и да остане. И познайте кой ще я оглави? Няма да ви кажа сега, имате цял ден за размисъл....