ПП-ДБ се свива до първа политическа сила единствено и само в два софийски района - традиционните крепости 23-ти и 24-ти в София. Политическата сила губи 25-и, както и първото си място в Пловдив-град спрямо предсрочните парламентарни избори преди година на 2 април 2023 г.

Рязко спада и подкрепата на коалицията в Русе, където беше втора сила, но с почти изравнени позиции с ГЕРБ. Сега там резултатът на ПП-ДБ е трети, след този на "Възраждане" (43,62%).

Без изненада ДПС е първа сила в Кърджали с внушителните над 85 процента, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, връща си и Смолян (при 98,55% на сто обработени протоколи). С много близки позиции е с ГЕРБ в Пазарджик, но там все още са обработени 63,76% от проколите. На предните избори през 2023 г. ДПС беше първа в Шумен, Разград, Силистра, Търговище и Кърджали.

Доскоро Пеевски беше водач на листата освен в Благоевград, и в Пазарджик. На тези явно като знак и демонстрация смени Пазарджик с Кърджали. При  54,30% обработени протоколи ДПС беше първа партия и в Благоевградско. С надпредването на процентите обаче ситуацията се върна към по-познатия си вариант - водачество на ГЕРБ. Точно Благоевградска област направи впечатление с внушителния брой сменени поради отказ в последния момент членове на секционни комисии.

Изненадата "Величие" е със сравнително равномерно разпределени гласове в цялата страна като е най-слабо представена като цяло на места, където доминира ДПС, с ниски резултати - под 3 на сто е в Благоевград, Смолян и т.н. В Русе обаче получава - 7,37 на сто от гласовете.