Две години след решението, бившият вицепрезидент на "Мултигруп" Николай Вълканов вече може официално да се похвали с най-висшето държавно отличие - орден "Стара планина" първа степен. Днес Румен Радев връчи отличието на Вълканов, както и на още български бизнесмени, най-известният от които Цоло Вутов, на церемония на "Дондуов" 2

Както Клуб Z писа, през 2022 г., назначеният от Румен Радев служебен кабинет реши, едва ли не апокрифно, да предложи Вълканов за ордена. Решението бе онбародвано в "Държавен вестник" и мотивирано "с изключителния му принос и заслуги към икономическото развитие на страната"

Припомняме, че именно една компаниите на Вълканов навремето изплати хонорара от 1 милион лева на "хидроинженера на републиката" - почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за консултациите му за Цанков камък.

На церемония в Гербовата зала в президентството с орден „Стара планина“ първа степен бяха удостоени и проф. Цоло Вутов, и предприемачът Красимир Дачев.

Президентът удостои проф. д-р Лалко Дулевски с орден „За гражданска заслуга“ първа степен за заслугите му за укрепване на Икономическия и социален съвет като демократична институция. Доц. д-р инж. Никола Добрев получи Почетния знак на президента за изключителните му постижения в областта на металургията и управлението на Комбината за цветни метали – Пловдив, за меценатската му дейност в подкрепа на българската култура и изкуство. 

Решението за Цоло Вутов също бе обнародвано в ДВ - в далечната 2019-а.