Никола Минчев, Радан Кънев, Христо Петров - Ицо Хазарта. 

Това са почти сигурните трима евродепутати, които "Продължаваме промяната-Демократична България" изпраща в Европейския парламент, научи Клуб Z.

Обединението ще вкара трима евродепутати, според първоначалните изчисления, макар Централната избирателна комисия все още да не е обявила разпределението на мандатите.

Радан Кънев и Христо Петров пренареждат листата на коалицията. Никола Минчев бе водач, но е и с най-голям брой преференции. По правило, за разлика от изборите за национален парламент, за вота за ЕП водачът не е "бетониран" от гласовете на избирателите, които не са посочили преференция и листата се пренарежда при 5% лични гласа. 

Бившият председател на Народното събрание, впоследствие и зам.-председател, е събрал 44 764 преференции. Минчев е от квотата на ПП в обединението с ДБ. Не се очаква да се откаже от спечеленото място в ЕП. Минчев не бе и в кандидат-депутатските листи, а само в тази за Европарламента.

Досегашният евродепутат Радан Кънев (ДСБ - ДБ) бе поставен под номер пет в листата. Но със своите 36 978 преференции изпреварва втория Стефан Тафров ("Да, България" - ДБ), третия Даниел Лорер (ПП) и четвъртата - Деница Симеонова (ПП). Макар днес Кънев да обяви, че се връща в България, за да работи и за националната политика, той също остава в ЕП и няма да се отказва от мандата там.

Христо Петров бе шести в листата, но очаквано също събра значителен преференциален вот - 25 541 гласа. Което го нарежда след Радан Кънев за трите мандата на ПП-ДБ в Европарламента.

По информация на Клуб Z към момента той не е обявявал намерение да се откаже в полза на спечеленото си място в националния парламент като водач на 25 МИР София. Ако обаче реши да го направи, то в ЕП ще отиде вторият в листата - бившият дипломат Тафров, събрал отделно 16 514 лични гласа.

Традиционно преференции е събрала и Елисавета Белобрадова ("Да, България" - ДБ), известна още като Летящата козила Ерато - 14 809.

Третият (Лорер) и четвъртият (Симеонова) в листата са събрали съответно 6900 и 7163 лични гласа.