"Гледайте реванша."

С тези думи във видеообръщение във фейсбук, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за пореден път даде заявка, че обединението с ДБ остава в опозиция в 50-ото Народно събрание. Изявлението му дойде на фона на първата пресконференция на ГЕРБ след изборите, на която лидерът Бойко Борисов даде заявка, че в понеделник ще покани за преговори за съставяне на кабинет всички парламентарни формации. От "Продължаваме промяната-Демократична България" все още не са дали следизборна пресконференция. Хората на ПП "обмислят в дълбочина" третото място в смолянското село Гела. 

Пресконференция даде към комента единствено лидерът на "Да, България" Христо Иванов, като на нея обяви оставката си.

"За всички свободни хора в България, които вярват, че пътят на България е в Европа, ние ще бъдем ясна опозиция на управлението на ГЕРБ.

Част от разочарованието беше, че не комуникирахме с вас. Ето, започваме да комуникираме. Казваме ви: преди да направим нещо, ще имате информацията от нас.

В момента казваме, независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция на него. Няма да им позволим нито за мииг да си помислят, че старите времена ще се завърнат. Така че за всички пораженчески гласове, които се чуват навън, искаме да кажем: гледайте реванша", "комуникира" във фейсбук видеото Петков.