Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 50-ото Народно събрание. Това се вижда от решения на ЦИК от 13 юни. На почти всички избори досега, в които "Има такъв народ" е влизал в парламента - с изключение на първите, Трифонов се е отказвал да бъде депутат.

ЦИК заличава Станислав Тодоров Трифонов от листата на "Има такъв народ" в Плевен, и в София - 25, става ясно от решение на комисията.

Кандидати на ДПС също се отказват от това да бъдат депутати. Николай Колев и Иса Бесоглу са поискали да не бъдат обявявани за избрани от Стара Загора. Николай Юруков пък няма да влезе в парламента от листата в Смолян, а Езхар Ибрямова-Сеидова - от Търговище. 

Аналогично искане е постъпило и от Бедрос Левон Пехливанян, който пък е бил кандидат от ГЕРБ-СДС в Русе. 

Постъпили са заявления и от Христо Петров-Ицо Хазарта от "Продължаваме Промяната-Демократична България", от Ивайло Вълчев от "Има такъв народ", от Кристиан Вигенин от БСП и от Станислав Стоянов от "Възраждане", с които те заявяват, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент от Република България и да не бъдат обявявани за народни представители. ЦИК вече взе решение по този въпрос и те стават евродепутати.