"Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т. нар. полковник Марков, който е бил оперативно интересен за българското контраразузнаване по линия на връзка с руските служби. Ако български политик е в зависимост от чужди разузнавания, без значение дали те са руски, американски, германски или други, това е изключително притеснително за страната ни." 

Това съобщи в петък Ивайло Мирчев в ефира на радио "Добруджа". 

Мирчев в качеството си на депутат от 49-ото Народно събрание е отправил на 12 юни питане до председателя на ДАНС Пламен Тончев има ли Агенцията данни за връзки на Николай Марков от "Величие" с руските служби, от кога датират те и какви мерки ще предприеме службата. Ако пък няма такива данни, извършвана ли е проверка за евентуални контакти и кога. 

В резултат на сигналите на Мирчев стана ясно, че срещу т.нар. Ветринска република се водят разследвания за пирамидална структура.

"Става дума за хора, които се въоръжават, за нещо като частна армия, което е опасно за държавата, опасно е за България. Ние не можем да си играем на войници. Има си закони и тези закони трябва да се спазват. И тогава, когато някой решава в една община да си направи частна община, държавата веднага трябва да реагира. Лошото е, че службите не реагират с нужната бързина и това е притеснително. Но ще направим всичко възможно службите да се задействат", каза още Мирчев.