Окръжна прокуратура-Благоевград води разследване за убийство в Разлог, като жертвата е майката на предполагаемия извършител.

Късно снощи на 112 е постъпил сигнал от жена от града - че се притеснява, че не може да се свърже със съседката си. Патрул е бил изпратен на адреса и установил, че има струпани множество живеещи наоколо хора.

"В къща е било открито безжизнено тяло на жена с прободна рана в гърдите. Пристигналият на място медицински екип е констатирал смъртта й. Установена е самоличността на жертвата - 68-годишната Р.Я.

На място е бил задържан синът й - 46-годишният Н.Я., с видимо порезна рана в областта на шията", съобщават днес от държавното обвинение.

Смята се, че той се е самонаранил.

Мъжът е транспортиран до болнично заведение, където е опериран. Установено е, че той е освидетелстван с ТЕЛК решение, касаещо психично заболяване, поясняват от прокуратурата днес.

На мястото е извършен обиск, намерени и иззети са ножове, ножица, мобилен телефон и медикаменти. Очакват се резултати от аутопсията.

Въпреки ТЕЛК-а, прокуратурата съобщава следното:

"Предстои привличане на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа с цел искане от съда да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.