Техногигантът Microsoft обяви, че Windows 11 скоро ще интегрира Android устройства в менюто за споделяне на файлове и връзки, съобщи Engadget.

Това ще става директно през Phone Link - услугата, която свързва Windows и Android чрез приложение и на двете устройства. Обикновено то се ползва за синхронизиране на уведомления, достъп до приложения и файлове и други, но тази нова добавка прави изпращането по-лесно и бързо.

От Microsoft обясняват новата функция така:

"Предоставяме възможността за лесно споделяне на съдържание към Android устройство от прозореца за споделяне на Windows. Функцията изисква да свържете вашето Android устройство към вашия Windows компютър, като използвате приложението Link to Windows на Android и Phone Link на вашия компютър."

Засега функцията е достъпна само за бета тестъри, не се знае кога идва за всички потребители.

Добрата новина е, че така Windows настига Apple, които имат подобна лесна интеграция между техните устройства - лаптопи и компютри Mac и iPhone и iPad - от години. Лошата е, че много приложения и програми на Windows имат свои собствени менюта за споделяне или не се интегрират с вграденото меню на Windows 11 въобще.