В сряда времето ще бъде слънчево и горещо. Жълт код за високи температури важи в някои области от Северна, Централна, Югозападна и Южна България. Там температурите ще са до 35-38 градуса.

Максималните температури се очаква да са между 33 и 38 градуса. В София максималната температура ще е около 33 градуса, 36 градуса в Пловдив и 28 градуса във Варна.

Според прогнозата за космическото време до края на седмицата вероятността за геомагнитни бури е малка, но са възможни слаби смущения в земното магнитно поле.

По нашето Черноморие времето ще е слънчево със слаб вятър. Там максималните температури се очаква да са между 25 и 30 градуса. Температурата на морската вода е около 23-24 градуса, а малко по-ниска - на север от нос Калиакра.

Слънчев и подходящ за туризъм ще е 19 юни в планините. Там вятърът е слаб. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, а на 2000 метра - около 19.

До края на тази седмица и в началото на следващата ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има увеличение на облачността. Вероятността за валежи е малка.

Само на отделни места, най-вече в планините, са възможни краткотрайни дъждове с гръмотевици. Остава и горещо с максимални температури между 33 и 38 градуса. По-ниски ще са стойностите по Черноморието.