Незабавна оставка на зам.-кмета по транспорт на София Илиян Павлов поискаха отново от БСП и ГЕРБ в столицата днес. А хората на Борисов в общината поискаха оставката и на кмета Васил Терзиев. Поводът за това е решението на ВАС, според което промяната в движението на столичните булеварди "Витоша" и "Патриарх Евтимий" не е направена по законовата процедура.

"Очакваме тази оставка незабавно. Това е един от начините той да понесе отговорност за всичките безобразия, които сътвори заедно със "Спаси София" в центъра на столицата. Арогантното високомерие и самонадеяността им струват на столичани над милион лева", отбеляза Иван Таков от БСП. "Управлението на София не е училище за ентусиазирани начинаещи момчета, които си правят експерименти на гърба на близо два милиона души в града. Те са избрани, за да работят така, че да улесняват живота на гражданите, а не да го затрудняват и възпрепятстват."

От ГЕРБ подчертават, че управляващите в Столична община все още не са разкрили колко точно е струвала реорганизацията, която сега трябва да се върне в стария ѝ вид.

"Очевидно от "Спаси София" имаха желание да извъртят темата много умело, така че посоката да бъде угодна за тях", коментира общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев. "Съдът разпореди да се спре новата организация на движение по Патриарха. Големият въпрос, който се задава вече месец и половина, е защо новата организация се случи "на тъмно", отбеляза още той.

Вучев допълни, че би трябвало прокуратурата да се сезира за незаконните действия на общината.

Прошко Прошков отбеляза, че ГЕРБ допускат, че Терзиев е бил подведен от своя заместник. Но уточни, че все пак поискали среща с кмета.

"Реакцията е никаква и затова искаме неговата оставка, както и на заместника му, защото няма действия от началото на мандата. Само слушаме за принципи, за велики постулати, за прозрачност и законност, но имаме едно действие и то беше незаконно."