Партия "Има такъв народ" е готова на всякакви идеологически отстъпки, за да има България правителство. Но само ако тя получи третия мандат. Това каза пред Дарик радио шефът на парламентарната група на партията Тошко Йорданов. И допълни, че редовно правителство е нужно на страната в този момент.

Според Йорданов т.нар "изчегъртване" е вече в историята и е време да се водят конструктивни разговори за съставяне на правителство.

"Бойко Борисов бе император. Вече не е така, отдавна не е така. Откакто ИТН го свали, той не е бил премиер", коментира Йорданов.

Той смята, че с появата на "Има такъв народ" в политиката партия ГЕРБ е загубила голямата власт, която е притежавала.

"ГЕРБ имаха шанс да реализират първия мандат, ако бяха подходили експертно към него. Този влак обаче тръгна, а следващият влак ще е третият мандат", каза Йорданов.

От думите му стана ясно, че е имало шанс партията да подкрепи първи мандат, но не и с премиер и министри от ГЕРБ, както поиска Бойко Борисов.

Според Йорданов Кирил Петков е "по-голямо зло" от Бойко Борисов. Но въпреки това заяви:

"Ако получим третия мандат от президента, ще говорим с всички партии, дори и с "Продължаваме промяната - Демократична България". При ДПС експертиза има, имат много добре подготвени хора, но общественият им имидж не е добър. Трябва да направим идеологически отстъпки.

Склонни сме да направим идеологически отстъпки на всеки. От "Продължаваме промяната - Демократична България" да начертаят в таблица кое е по-лошото - ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ", "Величие" или друг. Като го направят, нека започнат да разговарят с тези, които са най-малко лошото".