Почти чувам пукането на тапите от празничната пърцуца и всенародните хора за напускането на Владимира Янева. И на Ченалова, и на Родопски... А, и на онзи образ - Пепи Еврото, дето хем е работодател на Делян Пеевски в столичното следствие, хем викат, че му бил протеже. Сигурно ще ги последват Желявска, Крънчева и още някой.

Радват се хората. Хората, които може би единственото нещо, което научиха по-късно и от това, че има посланик на Франция у нас, е с какво изредените персони бяха толкова важни. И как определяха съдбите на стотици хиляди души (или десетки милиони лв., ако предпочитате) с един подпис.

Народът си умира да има лоши във филма. Много добри и много лоши – справка 11-те процента за Бареков и „бялата риза“, с която майка му го изпратила като на заколение... С добри и лоши е най-лесно. Обикновено забиваме нос в лекетата по нечия бяла риза и гледаме да не гледаме по-нататък. А когато има пазарна ниша за нещо, то просто бива предлагано в лафката: Искате лоши ли? На ви Янева, Ченалова, Родопски и т.н. 

Вчера например публикувахме как щастието да са върховни административни съдии 99,99 % ще се падне на командировани бивши юрисконсулти на община Елин Пелин, възпитаници на Бургаския свободен, Югозападния и пр. престижни университети. За който не знае – ВАС може да прецака всяка концесия или например да преобрази всяка защитена зона в незащитена такава. Може да отменя актове и на премиера...

Да, хубаво е да се „чисти къщичката“ от видимо компрометирани ябълки. Като не може накуп – един по един... Но не подценявайте Ламята. Тя си залага нови глави на мястото на всяка болезнено изтръгната стара. И въобще не съм сигурен, че са само по три.