Образът на изхвърления от МВР бивш шофьор на линейка Орлин Гигов, който е в ареста за убийството на украинката Силвия К., става все по-неприятен. Особено ако се зададат въпросите: как така системата е "проспала" дейността му в продължение на години.

Само от една правоохранителна институция днес ни разказаха, че има не 10, както писаха медии, а 18 производства от всякакъв характер, свързани с него: има задържане под стража от 19 август 2024 г., има производство по Закона за защита от домашно насилие, има административни от МВР, има производство за принудително вземане на отпечатъци и криминална регистрация, през м.г. има обвинение по квалифициран състав за хулиганство. Последното е именно случаят, който Клуб Z описа вчера: когато със Силвия К. си взимат хотелска стая, но там вместо да се сдобрят, започват да трошат. Това става, след като той току-що е излязъл от ареста, затова че е изхвърлил гола, боса и без вещите й жената по-рано в жк "Хаджи Димитър".

В крайна сметка Орлин Гигов я уби на 20 юни т.г. в "Красно село".

Както вече писахме - срещу него има една осъдителна присъда на първа инстанция за издеватества над друга жертва - Мила Пейкова. Която обаче после бива заменена от глоба - на база чистото му съдебно минало и обвинението.

Както и условна присъда за хулиганство, именно за строшения хотел със Силвия. А причината да е само хулиганство е, че тогава жената за пореден път отказва да свидетелства срещу него или да се освидетелства чрез медицинско.

Днес Клуб Z научи за друг случай, с друга потърпевша - дело, което би трябвало да продължи на 9 юли, а е имало насрочено съдебно заседание в Софийския районен съд за вчера, 25 юни.

В конкретния случай той е подсъдим за кражба, но в основата пак е садизмът срещу жена.

Според внесения на 11 март тази година обвинителен акт, през пролетта на 2022 г. Гигов се запознава с жена, която помолил да го откара до тях, затова че е пийнал. Тя го вози, тръгва си безпроблемно, а отношенията са, както ги описват и други жертви, "комуникирал културно и нормално". Разменили си координати и повече не се виждали, докато на 7 май 2022 г. той й пише по Вайбър - дали е свободна да отиде до тях.

Към 21:40 ч жената е на адрес, който досега не бе посочван в "подвизите" на Гигов - в кв. "Овча купел". Той я посрещнал любезно навън, качили се в апартамент, настанили се в хола, на дивана и той заключил дома отвътре.

Жената заявява, че носела в дамската си чанта портмоне със 185 лв., 220 щатски долара, 300 евро, ключове, чип за достъп, ключ за автомобил, дебитни карти и др.

Според показанията й, когато изминали няма и 2 мин., откакто се озовала на дивана, поведението на Гигов разко се променило - започнал да я обижда, увеличил музиката, започнал да се държи агресивно.

Неочаквано й ударил шамар, тя побягнала към банята, а мъжът започнал да я дърпа за якето и дрехите.

Жертвата успяла да се заключи в банята, онзи напъвал вратата, но безуспешно.

За щастие, взела телефона си и успяла да звънне на 112 и да подаде сигнал. Когато мъжът чул, че говори по телефона, решил... "джентълменски" да вземе дамската чанта с всичко нейно и напуснал жилището.

Щом настъпила тишина, жертвата излязла от банята, установила, че чантата й липсва и така й не я открила.

Пред блока вече посрещнала дошлия екип на 6-о РУ (всяко едно от издевателствата на Орлин Гигов е в различен полицейски район на София - б.р.).

Качили се, потърсили чанта, не я намерили. Така се стигнало до делото за кражба.

На първото съдебно заседание по този случай - насрочено за април, съдът установил, че Гигов не се явява. И аха да го обявят за издирване, на следващото вчера, 25 юни, вече станало ясно, че той е в ареста - именно заради убийството на украинката Силвия.

Вероятно ще бъде доведен от ареста на следващото заседание на 9 юли и тогава жертвата му от гореописаната история ще трябва да се срещне с него.