Следизборната чистка в ДПС продължава. След като преди няколко дни Филиз Хюсменова подаде оставка и напусна парламента днес шефът на парламента Рая Назарян съобщи, че парламентарната група на движението е изключила депутатката Айсел Руфад.

Наскоро тя бе отстранена като областен лидер в Шумен заради слаби изборни резултати в Турция, където, за разлика от друг път Движението не можа да амбицира гласоподавателите и бе регистрирана ниска избирателна активност.

Айсел Руфад изненадващо стана и един от зам.-председателите на ДПС на последната национална конференция.

Формално Руфад няма право да ръководи регионална структура, ако е влязла в парламента, но вече в централата приемат, че слабите резултати се дължат на нейното предизборно поведение сред изселническата общност, написа кърджалийският сайт "24 Родопи", който активно следи процесите в ДПС и публикува също така броженията на изселническите организации срещу Руфад. 

"От Кърджали и Хасково фиксираха проблемите на стотиците хиляди нашенци, а тази жена от Шумен държеше да научат, че е била на рождения ден на Ахмед Доган, показвайки нейна снимка с него. Всичко това вероятно е хубаво за нейната кариера, но 350 хиляди искаха да чуят от зам.-председателя на партията как ще бъдат решени натрупани проблеми, свързани с работата на социални институции, здравеопазване и т. н.", посочва пред сайта активист от най-влиятелната организация – "Балгьоч".